недеља, 25. септембар 2011.

U koje doba dana žene žele seks?

Seksolozi su već oduvek svesni činjenice da seksualna želja i kod muškaraca i kod žena varira tokom dana, zbog promenjivosti razine hormona, ali i stepena budnosti, na što utiče velik broj faktora.
-.--.-

Upravo ta činjenica utiče na seksualno zadovoljstvo nakon spolnog odnosa.

Jutarnji orgazam? - samo uz puno truda
Mitovi o super-užicima jutarnjeg seksa očito su samo mitovi, barem kad je u pitanju ženski spol. Ženama je naime, ujutro između 6 i 8 sati razina melatonina, tzv. 'hormona spavanja' još uvijek jaka te baš i nije raspoložena za vođenje ljubavi.
Međutim, ako je njezin partner baš zapeo za jutarnje zagrijavanje, ne smije zaboraviti na dugu predigru kojom bi je nježno probudio.
Oni kojima se ipak ne da trošiti previše vremena na dovođenje svoje partnerice u pravo raspoloženje za seks, trebaju pričekati period od 9 do 10 sati ujutro. U to doba dana ženama je na vrhuncu hormon endorfin, tzv. hormon uživanja, stoga joj neće trebati puno da se uzbudi.


-.--.-

Sat oralnog seksa Seksolozi tvrde kako su između deset i dvanaest sati receptori okusa kod žena jako izoštreni. Upravo to je razlog što u to doba dana ona može imati najviše zadovoljstva od pružanja oralnog užitka svom muškarcu.
Poslije dvanaest sati žene su na vrhuncu snage. Međutim, razina hormona u to doba dana je takva da nisu raspoložene za seksualne igrice, već za izvršavanje svakodnevnih obaveza.
Ipak, već poslije 14 sati ona je raspoložena za spolni odnos, a mnogi liječnici tvrde da je to idealno doba dana za pokušaj začeća, što je pogodno jer u to doba dana muški reproduktivni organi proizvode spermije najbolje kvalitete.

Vrijeme eksperimentiranja
Poslije 14 sati, većina žena se osjeća pospano i najčešće su raspoložene samo za malo lijenog maženja u poluzamračenoj sobi. Situacija je takva sve do 20 sati, kada se razina hormona mijenja.
-.--.-

Seksolozi tvrde da su žene početkom večeri sklonije iniciranju seksa, kao i eksperimentiranju. Stoga je ovo doba dana idealno za muškarce da napokon svojim partnericama priznaju kakve novitete među plahtama priželjkuju.
Poslije ponoći ženama naglo raste razina melatonina, bez obzira jesu li navikle na noćno bdijenje ili su sklonije ranim odlascima u zemlju snova. Upravo zbog melatonina njihova se želja za seksom smanjuje.
Međutim, zbog lagane pospanosti one su raspoložene za romantična šaputanja, maženja i slično. Seksolozi su ipak istraživanjima uočili kako velik broj žena tvrdi da su upravo u polusnu doživjele najbolji seks ikad.
izvor