среда, 27. април 2011.

Prvi poljubac pamti se zauvek, a žene po njemu biraju vezu

Iskustvo prvog poljupca dokazano je nezaboravno, a većina se seća čak 90 odsto detalja.
Ispred Hrvata su samo Grci, a iza Srbi i Crnogorci.
Sheril Kirshenbaum u knjizi "Šta nam govore naše usne" tvrdi da je za muškarce ljubljenje sredstvo kojim se dolazi do cilja, odnosno seksa.

Međutim,naučnici su zaključili da hormon testosteron koji se "prenosi" serijom mnogobrojnih i kratkih poljubaca, duže ostaje u telu nego tokom intenzivnog "francuskog poljupca".

- Malim i slatkim poljupcima žene se brže zaljube u muškarce. Obzirom na svoju romantičnu prirodu, žene imaju veća očekivanja od poljupca. Cene ga više nego muškarci, a zbog zamišljanja budućih događaja, neretko se razočaraju nakon što prvi poljubac usledi. Takva iskustva tipična su za mlade žene .

U Engleskoj su početkom 20. veka poljubac s otvorenim ustima doživljavali šokantnim i vulgarnim. Tada su se tako ljubili samo Francuzi i glumci u holivudskim filmovima.

Upravo su oni uticali na percepciju "francuskog poljupca" i on je postao prihvaćen širom sveta. U knjizi se spominje i američka studija iz 1950. koja je otkrila kako se jednim poljupcem prenosi 278 različitih bakterija, ali je oko 95 odsto njih bezopasno.
izvor