петак, 30. септембар 2011.

Najpopularnije poze u seksu !

Mada ih ima skoro pa kao riba u moru, neke seksualne poze su postale ustaljene na repertoaru mnogih parova. Pripadate li i vi u većinu?
Iznenađujući razlozi za seks

1. Misionarska

Ili poznata kao stari klasik. Koliko god se pisalo i pričalo o tome kako je riječ o dosadnoj pozi, većina parova ju rado prakticira. Mnogi je nazivaju i najprirodnijom seksualnom pozom.Dok vi raširenih nogu ležite na leđima, vaš dragi je iznad vas i određuje tempo i penetraciju. Muškarac u ovoj pozi ima mnogo više od žene. U misionarskoj je muškarac dominantan. Ženina akcije je ograničena na kretnje kukova. Također je mala mogućnost stimulacije klitorisa. Sve u svemu nije baš najbolja poza za seksualnu ekstazu.

Ova poza je idealna za romantične parove, jer se tijekom seksa možete grliti i ljubiti i cijelo vrijeme gledati. Mnoge žene su upravo u ovoj pozi izgubile svoju nevinost.
Nedostaci misionarske poze je monotonost. Upravo zbog toga veže uz sebe etiketu rutinskog seksa ili pak ljubavi bez pretjeranog napora.

2. Žena gore

Upravo ova poza je ključ za orgazam tijekom seksa za mnoge žene. Partner leži na leđima ispruženih nogu, dok vi sjedite na njemu. Ako sa cijelim gornjim dijelom ležite na muškarcu riječ je o takozvanoj amazonskoj pozi. Ovaj naziv se referira na antičku legendu – dominantne žene Amazonke su navodno u sličnoj pozi jahale svog konja grleći ga svojim rukama oko vrata.
Mnogi seksualni terapeuti savjetuju prakticiranje ove poze ako žena želi postići vaginalni orgazam. Razlog tomu je što žena određuje tempo, kut i dubinu penetracije – onako kako njoj najviše odgovara. Uz to se stimulira vagina, a navodno i famozna G točka.
Prednost ove poze je što vaš partner ima slobodne ruke pa vas može tijekom seksa dirati gdje god poželi – po grudima, bokovima, ali i po klitorisu. Uz to se lakše kontrolira trenutak muškog vrhunca. Kada primijetite da je blizu, uvijek možete usporiti i tako odgoditi njegov orgazam.

3. Doggy style
Mnogi parovi ovu pozu opisuju kao animalnu jer žena tijekom seksa stoji na sve četiri, a muškarac ulazi u nju odostraga. No, uz to je ova poza i česta u muškim maštarijama jer je dominacija u njegovim rukama.
Prednost ove poze je što omogućuje duboku penetraciju. Isto tako je moguće mijenjati kut penetracije tako da ova poza može uvijek iznova pružiti novo iskustvo. Muškarac također tijekom nje može stimulirati vaš klitoris. No, često se dogodi da u naletu strasti to zaboravi. Nemojte se sramiti sami potaknuti akciju. Uzeti njegovu ruku i usmjeriti je tamo gdje želite. A posao možete i sami obaviti.
Romantičari među nama ne preferiraju ovu pozu, jer je dodir partnera ograničen. A da ne pričamo o ljubljenju i kontaktu očima, koji ne postoji. Nekim ženama preduboka penetracija može pričinjavati bol. Upozorite partnera kada pređe granicu ugode.

4. 69
Broj koji je obišao svijet i koji budi seksualne asocijacije. Karakteristika ove poze je što su partneri jedno drugome okrenuti naopačke. Postoje mnoge varijacije na tu temu – najčešća je kada muškarac leži na leđima, a žena ne na sve četiri iznad njega. Ova varijanta ujedno omogućuje najviše prostora za akciju. No, sve u svemu riječ je o oralnom seksu.
Prednost ove poze je što oba partnera osim što pružaju ujedno i dobivaju zadovoljstvo. Izravna je stimulacija spolnih organa, što je ključ brzom i fantastičnom orgazmu.
Ova poza se često uzima kao dio predigre, no može također biti itekako zadovoljavajuće glavno jelo.
No, neki partneri se ne mogu u potpunosti prepustiti čarima zadovoljstva jer su fokusirani na pružanje užitka. Zbog toga, kada jedan od partnera svrši, idealno je da se onaj drugi prepusti uživanju u potpunosti.

5. Žlica

Obadva partnera leže na boku, a muškarac je okrenut ženinim leđima. Muškarac sa strane penetrira. Jednako kao i doggy style ova poza omogućuje duboko prodiranje, što je ugodno iskustvo za oba partnera. No, kako su partneri pripijeni jedno uz drugo, ženama penetracija u niti jednom trenutku nije bolna i nelagodna. Prednost ove poze je što pruža mnogo intimnog kontakta, pa čak i ljubljenje. Ova poza je također prikladna za trudnice.

(www.budi.in)