недеља, 2. октобар 2011.

Seks modernog doba

Nekada je vremena za seks bilo na pretek, ali se on upražnjavao samo u posebnim prilikama i sa posebnom svrhom – radi produženja vrste. Seksualni odnos dugo se smatrao opscenim i sramotnim i o njemu se veoma malo govorilo. 
Danas je situacija potpuno obrnuta. O seksu se piše, čita, govori; svi rado i često vole da ga upražnjavaju, ali, čini se, nikada manje prilike za to nije bilo.

Previše brz i zauzet način života doveo je ljude do te tačke da u krevet odlaze premoreni, loše raspoloženi, prepuni briga ili čak kilometrima udaljeni od svog partnera. Sve ove svakodnevne situacije umanjuju lepotu vođenja ljubavi do te mere da se ono svelo na fiskulturnu vežbu. Ali, čovek, inteligentno biće, uvek pronađe način da se adaptira, pa tako, danas, postoji mnogo više načina za postizanje seksualnog uzbuđenja.

Seks preko telefona

Već osamdesetih godina XX veka skoro sve telefonske kompanije razvile su tzv. hotline za odrasle, koji je pružao mogućnost razgovora sa živom osobom ili preslušavanja snimljenih erotskih priča. Ovo je ohrabrilo mnoge partnere da međusobno i sami isprobaju telefonski seks, što je učinilo ovaj način zadovoljavanja vrlo popularnim, posebno između na duže vreme razdvojenih partnera.

SMS seks

Sa pojavom mobilnih telefona i ekspanzijom SMS zavisnosti, seks preko telefona dobio je novu dimenziju (ili je zapravo izgubio jednu dimenziju). Naime, kod telefonskog seksa, partneri su bili u prilici da bar čuju jedno drugo, dok je kod SMS seksa ova mogućnost postpuno isključena i seks se svodi na čitanje slova sa malog ekrana. Bilo kako bilo, i ovaj način „zabavljanja“ ima svoje prednosti, pogotovo ako su partneri malo stidljiviji. 

Cyber seks

Ovakav seks predstavlja seks u kiber (kompjuterskom) svetu. Naime, pojava interneta omogućila je zaista povoljan način za višečasovne razgovore putem četa. Danas, uz web – kamere i mogućnost razgovora putem interneta, cyber seks predstavlja skoro potpuni užitak – uključena su sva čula osim čula dodira. Ovakav seks predstavlja idealnu priliku za ostvarivanje svih onih fantazija, koje u realnosti partneri ne bi imali hrabrosti da ostvare. Sa druge strane, u slučaju cyber seksa sa nepoznatom osobom, nikada ne možete znati ko je sa druge strane, pa je čet postao leglo sekusalnih napasnika i sl.

Seks igrice

Seks igrice predstavljaju relativno novu pojavu u kiber-svetu. Naime, prava ekspanzija ovih igrica dogodila se sa pojavom tzv. virtualnih-svetova. Virtualni svetovi predstavljaju igrice koje se igraju na internetu, u kojima ste slobodni da kreirate svoj lik po vašoj želji i kao takvi se krećete i upoznajete nove ljude iz najrazličitijih zemalja sveta, koji su istovremeno online. Jedna od najpopularnijih igrica ovog tipa, oko koje su vođene mnoge debate jeste igrica Second Life (u daljem tekstu SL) firme Linden Lab. 

Naime, ova igrica pruža mogućnost potpunog paralelnog života. Pored toga što SL sadrži veliki broj gradova i zemalja sveta (pa čak i Srbiju, Beograd, Novi Sad…), koji su predstavljeni vrlo realno (možete šetati po Petrovaradinskoj tvrđavi ili ući u hram Sv. Save), on takođe pruža mogućnost rada, a time i zarade novca, koji može biti unovčen u nekim bankama u Americi i Evropi. Takođe SL sadrži i „zemlje“ sa određenom namenom, pa tako postoje i „zemlje“ za seks.

Tako, uz pomoć vašeg lika, možete upražnjavati seks sa drugim likom putem četa, a sve to je propraćeno slikom, pokretima i zvucima. Vaš lik ima mogućnost da pomazi drugog lika, da ga poljubi, udari itd. Takođe postoje i raznorazne sobe za seks u kojima se nalaze mnoge sprave, koje se ljudi u realnom životu najčešće plaše ili stide da upotrebe.